Bateries o no?

Bateries o no?

Per a nosaltres, la instal·lació de bateries és l'últim pas. Hi ha diverses raons que explicarem a continuació.

No estem segurs de com s'extreuen els components principals de les bateries, principalment el liti i el cobalt. Molt sovint s'extreuen en països explotats i expropiats, que ni tan sols tenen una normativa que protegeixi els drets dels treballadors. També per la contaminació provocada per la seva extracció, sobretot de l'aigua.

 


Un altre fet que no ens convenç és el reciclatge d'aquests aparells electrònics i els seus components químics. No veiem que hi hagi un cicle circular que reutilitzi aquests components i, per tant, puguin acabar a abocadors o, pitjor encara, abocats al medi.

 


Tanmateix, som conscients de la necessitat de fer un canvi en les energies que utilitzem i de la necessitat de reduir les emissions. Un fet molt important en la mobilitat, que ens obliga a girar cap a la mobilitat elèctrica.

 


També sabem que hi ha països i fabricants que tenen en compte tots aquests aspectes i que s'està investigant molt sobre com reutilitzar aquests equips i com reciclar els seus components.

 


Pensem que un equilibri entre fonts d'energia és la solució, però sempre, pensant en la reducció. Un dels nostres principis és el de les tres erres (reduir, reutilitzar i reciclar), per aquest mateix ordre.

 


Finalment, cal dir que en molts casos la instal·lació de bateries és una bona solució, però hem de tenir en compte que hi ha altres opcions com la compensació simplificada, la bateria virtual i l'optimització dels excedents.

 


GDS Instal·lacions.