Per què el vehicle elèctric?

Per què el vehicle elèctric?

Doncs som molts els que ens preguntem si és millor el vehicle elèctric i, és que hi ha molts factors a tenir en compte.

Hi ha alguns avantatges:

 

De mitjana les famílies utilitzem el vehicle uns 40 km al dia. Doncs aquest trajecte el podem cobrir perfectament amb la bateria del vehicle. Si volem fer un viatge llarg un o dos cops l'any, que seria el normal, en aquest cas ens hauríem d'organitzar per a carregar en carregadors públics que hi hagi al llarg del trajecte. No n'hi ha per a tant!

 

Pel que fa al preu, posem un exemple d'un vehicle que té 200 km d'autonomia, però que té una capacitat útil de 180 km i aquests es tradueixen en 28,8 kWh, que seria la càrrega completa. Si fem 40 km al dia, si ho passem a kWh són 6,4 kWh. Si el preu del kWh de mitjana ens costa 0,15 + impostos, tenim un consum de 6,4*0,15 = 0,96 + impostos al dia. Està prou bé!

 

És cert que la inversió per adquirir un vehicle elèctric és gran, però també hi notarem amb l'estalvi en combustible alhora que serem menys contaminants. També hi ha reduccions fiscals, ajuts per adquisició i alguns altres avantatges respecte al vehicle contaminant.

 

El vehicle elèctric també té els seus desavantatges:

 

El reciclatge de bateries encara no ens dona confiança i tampoc ens queda clar si és possible recuperar tots els components i totes les bateries, però creiem que s'hi investigarà a fons en el tema. Hem de tenir present que els hi podem donar una segona vida a les bateries.

 

Referent a la seva fabricació també hi ha unes emissions que hem de tenir en compte, de la mateixa manera, que hi ha contaminació en l'extracció de matèries primeres.

 

En conclusió:

 

Pensem que la prioritat és la de reduir el consum i especialment en emissions, però també hem de ser conscients que l'automoció és el pilar de la nostra economia i ens permet moure'ns.

 

GDS Instal·lacions.