Compensació d'excedents

Compensació d'excedents

Som GDS Instal·lacions i en aquest article us volem parlar sobre els excedents de la vostra generació fotovoltaica. Com que ja sou molts els que disposeu d’una instal·lació a casa o empresa, o bé, teniu pensat fer el pas, us volem donar  alguna informació sobre com podeu treure el màxim rendiment i obtenir un major estalvi.

Com bé haureu sentit a parlar, existeixen dues opcions diferents amb les quals us poden compensar els excedents, és a dir, els kWh que aboqueu a la xarxa. Estem parlant de la compensació simplificada i de la bateria o moneder virtual, que ve a ser el mateix. Ara us explicarem en detall què vol dir cada concepte.

 

La compensació simplificada consisteix en que tots els excedents que hàgiu tingut aquell mes us els compensaran en la part d’energia o part variable de la factura. Per normativa, com a màxim us poden compensar els kWh consumits en el mes. Aquesta és una bona opció quan no hi ha molts excedents.

 

Pel que fa a les bateries o moneders virtuals, a més de compensar-vos cada mes, si teniu més excedents que els que heu consumit en el mes, aquests us els acumulen en forma de kWh (bateria) o en forma d’euros (moneder). Pot ser una bona opció en cas de molts excedents, però comporta una inversió major que tardareu més a recuperar. 

 

Fins aquí molt bé, però el que de veritat us volem explicar és que us heu de fixar sempre en els preus que us ofereixen pels vostres excedents i, si hi ha algun cost de gestió o servei per la bateria o moneder virtual que contracteu. Ens estem trobant casos en què les companyies estan cobrant el doble del preu que compensen. O bé, en cas de la bateria o moneder, n’hi ha que per exemple cobren un cost mensual d’uns 5 euros per cada kW de potència que teniu instal·lat. En molts casos, això farà que el vostre estalvi no sigui l’esperat.

 

Cal dir, que hi ha companyies que avui dia fan la compensació en més d’un subministrament per a una única instal·lació de generació i, fins i tot, n’hi ha algunes que us compensen la part de potència o peatge. Però reiterem el que us hem explicat, heu de valorar i estudiar tots els preus i conceptes de la vostra factura i comparar amb altres ofertes i, finalment, canviar en cas que sigui convenient. Tingueu present que el vostre contracte pot tenir permanència!

 

Per acabar, volem que sigueu conscients que una instal·lació que estigui pensada i dissenyada per cobrir les vostres necessitats serà la que en realitat us doni un major estalvi atès que la inversió que haureu de fer serà més petita i, per tant, el temps d’amortització serà més baix. A més a més, tots els kWh que pugueu consumir al mateix moment de generació seran els més profitosos per a vosaltres pel fet que no es devaluaran.